Återigen är det fullbokad på vårens stora Loppis som är i Sparbankshallen den 13 april. Hjärtligt välkomna att handla av våra många säljare! Hälsningar Vara SK Vara SK för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Jimmy tog hem presentkortet

Vi gratulerar Jimmy Berg som var den som tog hem presentkortet skänkt av ICA på söndagens tipspromenad. Rätta raden: 1. X 45 2. X Blått 3. X ÖIS 4. 1 2002 5. 2 2,54 cm 6. 2 Krokus 7. 1 195 8. X 1950-talet 9. 2 2007 10. X Fragaria 11. 1 Per Malte Lennart Jonsson 12. 2 Ernst Alm Utslagsfrågan: 82 gummiband Välkommen nästa söndag igen på ny tipspromenad, med start från ICA mellan 11 och 13! Vara SK för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Bra insats och tredje segern på 6 dagar!

Oerhört starkt av vårt unga lag att vinna för tredje matchen i rad, på endast 6 dagar. Trollhättan Syrianska stod för motståndet och trots underläge med 0-1 lyckades vi vända och vinna med 4-2 efter att Leo Persson blivit stor matchhjälte med 3 mål! Den här matchen blev också omgång 1 i DM. Det visade sig att Trässberg lämnat återbud och därför uteslöts ur DM. Trollhättan Syrianska har lyckats väl inför säsongen med värvningar som gjort att de har målsättningen att tillhöra toppen av sin division 5 serie. De vann också sin första match i DM mot BOIS, vår seriekollega, med klara 3-0. Med många rutinerade och erfarna spelare i sitt lag var vi förberedda på att det skulle bli en tuff utmaning. Särskilt som vårt lag blev ännu yngre än mot Skara då några spelare föll bort från den truppen. Då vi matchat tätt senaste veckan var det viktigt att förbereda sig väl inför matchen. Matchen startade dock väldigt trögt för vår del, vi hade oerhört svårt i vår speluppbyggnad och fastnade i deras höga press. Det såg segt ut på många håll, vi fick inte igång den rörelse vi behöver för att komma ur pressen och ingen vidare fart på spelet heller. Första 35 minutrarna skulle jag säga att det ser ut ungefär likadant, vi har några farliga omställningar som kunde resulterat men det är Syrianska som håller i taktpinnen till en början i matchen. Vi försvarar oss dock ganska bra, de skapar inte så klara chanser, vi avvärjer deras anfallsförsök genom att jobba bra utan boll. De kommer runt en del på kanterna men vi tar bort inspelen och täcker förtjänstfullt. En hel del hörnor som är bra för oss att jobba på men vi såhär långt inte nöjda med vårt anfallsspel. Trollhättan tar ledningen när de tilldöms en straff i den här perioden av matchen. Det blir logiskt med tanke på spelövertaget de har. Sedan blixtrar vi till och kvitterare till 1-1 genom Leo på ett fint inspel från Stömfeldt. Några fina aktioner som gör att Strömfeldt kommer ner till kortlinjen inne i straffområdet och slår ett stenhårt inspel genom målområdet och Leo stöter in bollen i öppet mål. Sista 10 minutrarna parkerar vi på deras planhalva känns det som och det står 1-1 i paus. Vi är, såklart, supernöjda med 1-1 och ett fint spelövertag sista delen av halvleken. Vi har vridit över momentumet i matchen till vår fördel. I inledningen av andra halvlek kommer, i mitt tycke, ett par matchavgörande situationer. Först ett skott utifrån där en motståndaren får bollen till skänks nära vårt straffområde och skjuter direkt men Olsson slänger sig och tippar bollen till hörna. Om det sedan är på hörnan eller på senare spel så kommer ett inspel i alla fall där Olsson gör en reflexräddning på avslut från nära håll. Två vassa parader som vi behövde i det läget. Spelmässigt är vi betydligt bättre med nu och börjar också skapa lägen. Vi bryter deras uppspel, vinner boll och får mycket bättre anfallsspel. 2-1 kommer också och det är återigen Leo som håller sig framme på en djupledsboll av Strömfeldt. Lite tilltrasslad situation men han lyckas på något sätt få bollen förbi målvakten. Det känns rättvist sett till matchbilden och vi trummar på och skapar chanser men får inte dit 3:an. Istället kommer 2-2 lite från ingenstans och matchen är återigen öppen. Även om vi har ett spelövertag. Vi jobbar på och fortsätter skapa chanser. I 85e minuten håller sig Wilhelm framme på en retur i straffområdet och slår in 3-2. Påpassligt och hans andra mål i A-laget då han nätade även mot Skara. Sista 7 minutrarna spelar vi av på ett väldigt bra sätt. Istället för att gå för 4-2 så väljer Philip, Leo och Strömfeldt, framför allt, att hålla bollen, skapa inkast, någon hörna, någon frispark. Mycket effektivt, Olsson får ett skott från 25 m på sig och det klarar han utan problem. I 92a minuten gör Leo 4-2 på en mycket fin aktion och matchen blåses av strax därefter. Det är bara att konstatera att vi på något sätt lyckas få fram en energi och anda i laget som gör att vi kan vinna matcher utan att känna att vi spelat jättebra. Som tränare måste man vara supernöjd då vi slår ett så erfaret och ruinerat gäng med våra debutanter. Det visar sig nu att det varit superviktigt att de unga spelarna fått träna med A1 sedan november. Det gör att de har lättare att spela ihop med etablerade A-lagsspelare för de ha skapat relationer till dem som annars inte funnits. Våra etablerade spelare har också tagit ett stort ansvar i spelet på träning och match för att hjälpa alla yngre på ett bra sätt. Vi visar att vi är på rätt väg utifrån hur vi tränar och spelar. Idag startade Tom Persson och Oliver Aleryd Svensson sina första matcher i vårt A-lag. Wilhelm Johansson, Emil Andersson och Olle Burman spelade alla i andra halvlek i olika grad och bidrog till vinsten. Det är bra för framtiden att vi kan vinna tävlingsmatcher med 19,7 i medelålder! Vi hoppas nu att vi ska fylla på med några fler etablerade för det underlättar även för de unga killarna och hjälper dem att bli bättre också. Bra jobbat av alla idag och nu ser vi fram emot två veckor med vanlig träning och match på helgen! På söndag möter vi BOIS i DM:s sista omgång. Vi ses på Bendersvallen! A1 för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Wargöns IK - Vara SK

- [ ] Vara SK Dam åker under lördagen till Vargön för DM match mot Wargöns IK. Vara startar matchen i högt tempo med fint passningsspel och rullar helt ut Wargön som ingen chans får att vinna boll. Vara står emot bra och håller humöret uppe trots endel hårt spel av mittfält och backlinjen. Blev en kylig match för Ines i mål idag. Inga direkt farliga målchanser under hela matchen. En helt rättvis seger där Vara är det bättre laget under 90 minuter. Vara spelar stabil och fin fotboll, rullar boll mellan alla lagdelarna på ett fint sätt. Vara fortsätter även idag med stabilt spel av backlinje och mittfält som inte släpper till några farliga chanser för Wargön ik, Vara jobbar och stöttar upp varandra. Var är är även idag vassa framåt. 1-0 kommer efter 15 minuter på en snygg frispark av Hanna Christensson. Vara äger mycket bollen och Wargön får jaga. 2-0 kommer efter ca 20 minuter av Ella Lindberg assisterad av Lisa Gustafsson. Ett riktigt fint passningspel mellan Lisa och Ella fram till målet. Vara gör därefter endel byten, och Ajje luftar hela avbytarbänken. Även i dagens match får hela damtruppen som är friska, krya och har tränat chans att spela seniorfotboll. I dagens match är det dags för Agnes Johansson att göra A lags debut. Efter 36 minuter gör Jehona 3-0 ass av Alice Berggren. 3-0 står sig till halvlek. Vara startar åter andra halvlek med den startelvan som startade matchen. I 61 minuten gör Ella Lindberg 4-0 på en rörig hörna. Vara har under hela matchen flertalet målchanser, över utanför och på målvakt. Målvakten i Wargön gör några riktigt fina räddningar. Bland annat på ett riktigt fint skott från Elsa Lund där målvakten räddar precis vid stolproten. I 68 minuten kommer 5-0 på en frispark där Lisa Gustafsson skjuter i ribban och på returen sätter Ella Lindberg 5-0 som även blir slutresultatet. En rättvis seger för Vara. Nästa DM match spelas den 17/3 borta mot Borgstena IF Dam för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Se VSK herr i DM mot Trollhättan syrianska.

På lördag kl. 14:00 är det DM-match för herrarna hemma på Bendersvallen mot Trollhättans syrianska. Hjärtligt välkomna att komma och stötta våra gulsvarta! Hälsningar Vara SK Vara SK 8 mar 0kommentarer
  • Seger mot Skara med 3-1 efter stabilt spel!

På onsdagskvällen åkte vi till Skara för att möta den andra av två storsatsande klubbar i vårt närområde. Lidköping Syrianska och Skara spelar i samma division 3 serie och då vi mötte Syrianska för någon vecka sedan, förlust 0-1, blev det intressant att se skillnaden mellan lagen. Vi lyckades vinna med 3-1 efter en mycket väl genomförd match där vårt unga gäng återigen gör en strålande insats. Extra roligt att en av våra nya unga spelare, Wilhelm Johansson, fick hitta nätet genom att göra 3-1 och avgöra matchen i slutet. Matchtruppen vi kallat ihop var ganska ung, medelålder på 19,8 år. Alla som var med har tränat ihop senaste månaderna och det syns när nya spelare kommer in att det blir ingen större skillnad på vårt spel oavsett. Upplevelsen av matchen var att båda lagen höll ett ganska högt tempo och försökte odla ett passningsspel utan att det till en början skapades några målchanser. Tendensen till en början var att vi stod rätt i våra postioner i försvarsspelet och bröt deras uppspel, särskilt ofta på innermittfältet. Efter att vi vunnit boll hade vi svårt att omsätta det i målchanser, vi spelade gärna en avgörande passning utan att någon tog en löpning. Till spelarnas försvar ska sägas att underlaget var riktigt svårt att hantera. Alla som varit på konstgräs vet att en gammal plan med helt tillplattat gräs gör att bollen sticker iväg och det är svårt att anpassa passningsspelet. Sådan var den här planen och det tog ett tag att vänja sig tror vi. Vi bytte bollinnehav kan man säga under en stund och kände lite på varandra nästan som en boxningsmatch. Samtidigt kändes vi farliga i omställningarna då vi var det laget som vann fler dueller och bröt flera gånger i deras speluppbyggnad. Vi får de första riktiga farligheterna efter en kvart när vi först kommer runt på högersidan men misslyckas med inspelet men tar tillbaka bollen och kommer runt på vänster och spelar in bollen mot fria medspelare men Skara avvärjer. Vi kommer in mer och mer i spelet och börjar hitta löpningar där vi tar oss förbi deras backlinje men sista passet vill sig inte riktigt. Vi gör ett fint mål som helt felaktigt blåses av för offside då Hugo A frispelas och hans inspel slås i öppet mål av Alfred. Tyvärr är Leo offside när bollen slås till Hugo men rör aldrig bollen och ska således inte bestraffas. Synd på ett jättefint anfall. Bara minuter senare jobbar Alfred fram bollen jättefint och passar en helt fri Hugo som avslutar mitt på målvakten. Skara försöker ta sig fram utan att komma till de där riktiga farligheterna, vi försvarar oss bra och håller i bollen när vi kan. Runt 30 min in i matchen snor vi bollen när de trillar boll utanför vårt straffområde genom Philip och Vilmer och ställer om. Leo får bollen och spelar Strömfeldt som sätter full fart. Han spelar tillbaka bollen till Leo som tar emot och skjuter ett lågt skott i hörnet och 1-0 rättvist till oss. En period efter målet där Skaras bollinnehav ökar lite men vi försvarar oss jättebra hela tiden och är följsamma. I slutet av halvleken är vi framme igen och hotar och är nära att göra ytterligare ett mål När paussignalen ljuder känns det helt okej, vi har gjort en bra halvlek och vi pratar om att fortsätta i andra halvlek likadant. Andra halvlek startar med fortsatt bra omställningar från oss. Skara försöker nu gå högre upp och sätta press på oss men vi spelar oss ur det men får inte till det lilla sista. Leo och Strömfeldt är farligt framme flera gånger. Skara kommer upp mer i planen och kvitterar ungefär en kvart in i halvleken. Lite okoncentration som de utnyttjar och ett inspel från kanten når deras skyttekung som slår in 1-1. Kändes inte helt rättvist då vi varit vassare i våra anfall men lite typiskt då vi inte gör ytterligare mål. Målet blir till lite tändvätska för oss och bara några minuter senare gör vi 2-1 genom Strömfeldt. Leo får en fin boll till vänster och blir halvfri från halva plan. Han tar med sig bollen och spelar över till Strömfeldt som fri med målisen inte gör något misstag. Vass omställning där. Efter målet har vi en mycket bra period där vi spelar säkert försvarsspel och låter sedan bollen gå fint mellan oss. Vi kommer fram i attacker där vi nästan når ända fram. Isak är halvt fri till höger men målvakten räddar hans skott och returen skjuter vi utanför. Skara kommer ingenstans med sitt spel men samtidigt är det lurigt med ett måls margina. Strömfeldt oroar med löpningar hela tiden och till slut får vi utdelning när Wilhelm Johansson gör 3-1 på ett anfall där han utnyttjar en retur och avgör matchen. Bra fart i våra spelare idag där vi gör en hel del bra saker. Underlaget är svårspelat, där skulle Skaras ekonomiska satsning uppåt i seriesystemet kunna höja kvaliteten på deras verksamhet avsevärt genom nytt konstgräs. Efter en stund bemästrade vi mattan bättre än de som tränar där till vardags. Jag tyckte vi jobbade bra för varandra och stängde ytorna för Skara på ett rätt så bra sätt. Kul att kunna matcha så många unga spelare blandat med våra yngre mer rutinerade killar. Vi ska fortsätta jobba hårt och träna på vårt sätt att vilja spela för vi märker att det gör skillnad. På lördag ska vi möta en toppkandidat i division 5, Trollhättans Syrianska, hemma på Bendersvallen kl 14 i DM:s andra omgång. Det blir intressant. Vi hoppas att många kommer och hejar på oss då! En kul grej att vi lyckades livesända med VEO-kameran igår. Hoppas de som köpte matchen uppskattade det inslaget. Vi tog inte så mycket betalt då vi inte var säkra på hur det skulle fungera. A1 7 mar 0kommentarer