19:00

Holmalunds IF

Referat

Tuff batalj mot Holmalund slutade oavgjort!

En match full av kamp, vilja, närkamper och en hel del målchanser, slutade 1-1 mellan två lag som fortsatt är obesegrade efter 4 omgångar. Känns starkt att göra en bra insats mot ett tippat topplag och som kvalade till division tre ifjol.
Fruktansvärt irriterande. Har suttit och skrivit referat och ska avsluta det hela, vad händer, webbläsaren startar om och allt är borta. Helt sjukt.
En match mellan två lag som gått rent i de tre första matcherna i serien och det märktes matchen igenom. Det blev en tuff kamp mellan två bra lag. Vi började matchen väldigt bra tycker jag och under första halvtimmen var vi nog lite i förarsätet. Vi tog ledningen tidigt på ett fint anfall där vi vinner boll högt upp via Alex till Leo och vidare till Philip. Philip hittar Leo i djupet och efter några dribblingar och vändningar avslutar han fint i bortre hörnet. En fantastisk start för oss och efter detta fick vi ett ganska ordentligt momentum.
Vi kommer till avslut flera gånger och kanske att matchen blivit annorlunda om vi hade fått in en boll till. I den här perioden vinner vi mycket andrabollar och vi hittar olika sätt att komma till avslut. Alex är framme och skjuter men målvakten räddar fint vid ett tillfälle, Leo har ett läge vid första stolpen på inspel snett inåt som målvakten också petar till hörna. Krille hade skottläge men fick inte riktigt träff. Det hände en hel del runt deras mål medan Holmalund satsade hårt på längre uppspel på två starka forwards som vi till en början hade hyfsat bra koll på.
Det var mycket närkamper och det smällde mellan spelarna hela tiden och när matchen pågått ett tag så fick Holmalund lite vittring. Vi kom här in i en period där Holmalund vann lite mer boll och de skapade också tryck på vår planhalva.
Kvitteringen kom också en dryg halvtimma in i matchen. HIF kom runt på sin vänsterkant och spelade in en boll som de sköt i stolpen. Returen rensade vi bort men de vände över till högerkanten och där slog de ett väl avvägt inlägg som nickades in vid bortre stolpen.
Den yta som är så svår att täppa till, särskilt på ett så väl avvägt inspel som det blev här.
Första halvlek var vår till en början men jämnades ut för att också ryckas sönder av 21 frisparkar. Spelavbrotten avlöste varandra vilket gjorde det svårt, det passade inte oss jättebra för det var svårt att hålla igång spelet.
I andra halvlek så började vi också bra och Leo fick ett jättefint läge till vänster men målvakten gjorde en jätteräddning och bollen gick till hörna.
Något senare får Vilmer skottläge men vänsterfoten är inte lika bra som högerfoten och målvakten får bollen rakt i skopan.
Ca en kvart in i andra halvlek kommer vi upp i ett fint anfall som avslutas med att Leo spelar Vilmer fri men han blev nergjord precis utanför straffområdet med målchansutvisning som följd. Frisparken sköt Leo men målvakten tippade ut bollen igen.
Här såg det ju bra ut tyckte vi och med en man mer förberedde vi oss för att ta tag i spelet ännu mer. Det hann dock inte gå mer än 4 minuter typ (enligt VEO), innan Philip gick hårt in i en duell. Visst han är något sen in men att få ett direkt rött kort och bli grovt utvisad för den tacklingen, det är tufft. Det kändes tyvärr som en kompensation för situationen innan. Men jag är ju också lite enögd. I vilket fall som helst så öppnade matchen upp sig lite här med spel 9 utespelare mot 9.
Holmalund har en hörna som de är nära att göra mål på som vi rensar bort på bortre stolpen. De har också ett fint läge till vänster i straffområdet men skottet gick långt utanför bortre stolpen. Läget var bra men avslutet missriktat.
De hade också ett omställningsläge där de kom två mot en men lill-Stenssons hemjobb var föredömligt och Olssons utrusning perfekt så det blev inget av det.
Vi hade några riktigt fina lägen där Leo kommer helt fri och rundade målvakten, men precis när han gjorde det så fick målvakten en kroppsdel på bollen så den studsade iväg ifrån Leo och läget rann ut i sanden.
Leo och Krill hade ytterligare avslut där Krilles i slutet var jättebra men målvakten enhandsräddade även den.
Att matchen slutade 1-1 kanske inte var så konstigt då två bra lag slogs om poängen. Vi jobbade jättebra matchen igenom men tyvärr så blev matchen väldigt sönderryckt av alla avblåsningar. Veo-kameran räknade till 39 frisparkar, lägg till en del hörnor, inkast och insparkar så inser alla att det inte var långa stunder av spel utan avbrott. Det blir lätt så när två lag stångas mot varandra och vägrar att ge något gratis till motståndaren.
Vi stod upp otroligt bra, vi ska vara nöjda med 1-1 och att vara fortsatt obesegrade. Det ska bli kul att möta Gerdsken nästa vecka, som också är obesegrade, och ge dem en match.