Vara SK

Referat

Referat: Wargöns IK - Vara SK

- [ ] Vara SK Dam åker under lördagen till Vargön för DM match mot Wargöns IK.
Vara startar matchen i högt tempo med fint passningsspel och rullar helt ut Wargön som ingen chans får att vinna boll. Vara står emot bra och håller humöret uppe trots endel hårt spel av mittfält och backlinjen. Blev en kylig match för Ines i mål idag. Inga direkt farliga målchanser under hela matchen. En helt rättvis seger där Vara är det bättre laget under 90 minuter. Vara spelar stabil och fin fotboll, rullar boll mellan alla lagdelarna på ett fint sätt. Vara fortsätter även idag med stabilt spel av backlinje och mittfält som inte släpper till några farliga chanser för Wargön ik, Vara jobbar och stöttar upp varandra. Var är är även idag vassa framåt.
1-0 kommer efter 15 minuter på en snygg frispark av Hanna Christensson. Vara äger mycket bollen och Wargön får jaga. 2-0 kommer efter ca 20 minuter av Ella Lindberg assisterad av Lisa Gustafsson. Ett riktigt fint passningspel mellan Lisa och Ella fram till målet. Vara gör därefter endel byten, och Ajje luftar hela avbytarbänken. Även i dagens match får hela damtruppen som är friska, krya och har tränat chans att spela seniorfotboll. I dagens match är det dags för Agnes Johansson att göra A lags debut.
Efter 36 minuter gör Jehona 3-0 ass av Alice Berggren. 3-0 står sig till halvlek. Vara startar åter andra halvlek med den startelvan som startade matchen. I 61 minuten gör Ella Lindberg 4-0 på en rörig hörna. Vara har under hela matchen flertalet målchanser, över utanför och på målvakt. Målvakten i Wargön gör några riktigt fina räddningar. Bland annat på ett riktigt fint skott från Elsa Lund där målvakten räddar precis vid stolproten. I 68 minuten kommer 5-0 på en frispark där Lisa Gustafsson skjuter i ribban och på returen sätter Ella Lindberg 5-0 som även blir slutresultatet. En rättvis seger för Vara. Nästa DM match spelas den 17/3 borta mot Borgstena IF