Referat

Referat: Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro - Vara SK

Vara mötte på onsdagskvällen Främmestad/Elmer/Fåglum/Nossebro på bortaplan på ett soligt Brovallen.
Vara är vakna från start och arbetar sig framåt på planen men möter en stabil backlinje. Men ett plus är att även Vara till denna säsong inte backar undan utan tar för sig och går in i närkamperna.
Varas backlinje och mittfält är som tidigare matcher stabilt och tar bort passningarna och läser spelet grymt bra, fram till forwarderna i Främmestad/Elmer/Fåglum/Nossebro vilket gör att de inte har någon riktigt farlig målchans under hela matchen. De skotten de får på mål under matchen räddar Ines eller går utanför mål.
Vara försöker rulla boll mellan lagdelarna och gör det fint stundtals under matchen. Är tätt på Nossebros spelare som inte får någon chans till att få igång något spel. Främmestad/Elmer/Fåglum/Nossebro får jaga mycket boll under matchen vilket tröttar ut dem och backar längre och längre ner i sitt eget straffområdet ju längre matchen spelas. Vara har flertalet målchanser som går utanför och på målvakten under matchen. Främmestad/Elmer/Fåglum/Nossebro målvakt gör en hel del fina räddningar under framförallt andra halvlek.
Vara tar ledningen efter 7 min mål av Elin S assisterad av Lisa G.
2-0 kommer 12 minuter in i matchen i en tilltrasslad situation där Elin petar in bollen i mål.
3-0 i 39 minuten får Vara en frispark strax utanför Främestad/Elmer/Fåglum/Nossebro straffområde. Hanna C lägger en fin slagen frispark som målvakten lämnar retur på och Ella L petar in 3-0.
3-0 i halvlek. Andra halvlek blir mållös. Vara vinner rättvist matchen mot Främmestad/Elmer/Fåglum/Nossebro på onsdagkvällen. Pris till Matchens spelare i Vara går till Ella Norberg. Nu tar damlaget helg och På söndag är det match för F19 laget som då tar emot Ulvåker på hemmaplan. Damlaget spelas hemma den 18/5 då de tar emot Trollhättan/Halvorstorp.