00:00

Vårgårda IK

Referat

Vinst mot Vårgårda med 2-0 och vidare till 1/8-delsfinal.

I måndags spelade vi match igen, vilket var bra då vi inte fick allt för mycket tid på oss att tänka på 4-4 mötet med Wargön. Strömfelt och Leo gjorde var sitt mål i andra halvlek och vi fick revansch för finalförlusten mot Vårgårda i Sporttorget Cup i februari.
Vi kom ifrån en inte alltför smickrande 4-4 match mot Wargön och ville nu visa att vi kan bättre än vad första halvlek visade senast. Vi fokuserade på att vara nogranna i försvarsspelet för att göra det svårt för Vårgårda. Vi lyckas bra med det under hela första halvlek, som återigen spelas i en motvind som är av det värre slaget. Vi har visserligen svårt att etablera anfallsspel, samtidigt som vi är oerhört disciplinerade och jobbar väldigt hårt utan boll. Vårgårda sätter hög press och vinner en del bollar på det, de ställer om snabbt och skapar några lägen. Nils gör en bra räddning på en chans, de lägen som Vårgårda får är lägen där de är tvungna att skjuta snabbt, vi ger deim inte någon lugn stund och de skott de försöker sig på går antingen till Nils eller utanför målramen.
Vårgårda har taktpinnen i första halvlek kan man säga men utan att få massor med klara lägen. Vi jobbar med lite längre uppspel och får till lite spel när vi vinner andrabollen.
I paus är några besvikna på vårt anfallsspel. Vi tittar bort mot matchtavlan och påpekar då att kolumnen för insläppta mål visar 0, vilket är jätteviktigt för att kunna vinna en match. Vi ska fortsätta jobba bra bakåt för chanserna framåt kommer att komma så småningom.
I andra halvlek får vi upp spelet betydligt bättre på deras planhalva. Vi börjar hitta mer rätt i omställningarna också och kontrar farligt flera gånger. Strömfelt får också chansen på en spelvändning från Leo. Strömfelt tar emot bollen och skjuter stenhårt i bortre hörnet, mycket behärskat och i det skedet i matchen inte ologiskt alls. Vårgårda försöker och får ett läge till höger i boxen men Nils är återigen ute och skär av och räddar till hörna. Vi kontrar jättebra hela halvleken och är nära att göra bådee 2 och 3 mål till men det dröjer till minut 88 innan Leo kan slå in 2-0. En något rörig situation till vänster i deras straffområde där vi är heta i duellerna och Leo får fritt skottläge.
Resultatet står sig matchen ut och vi vinner till slut rättvist tycker jag. Vi gör en bra match med bra försvarsspel i första och bra framåt i andra. Många i laget som gör det bra och kommer in och visar att de vill vara med och konkurrera om platserna.
Med den här matchen och andra halvlek mot Wargön så känns det som att vi hittat något bra att bygga på, vi ska vara svåra att slå på lördag, det är ett som är säkert!