12:00

Vara SK

Referat

Bra start i DM!

Första omgången i DM spelade vi på söndagen mot Trässberg på Dinaplanen vid Rådavallen. Det slutade med en 4-0 seger efter en stabil insats i en match där vi fick träna på vårt offensiva spel. Vi gjorde fina mål och kunde gjort några till, särskilt i andra halvlek då vi tog över ganska ordentligt. Kul också att vi kunde släppa in flera debutanter i slutet av matchen.
Vi startade matchen bra och tog tag i spelet direkt. Till en början hade vi ett relativt stort bollinnehav och försökte flytta bollen snabbt för att skapa ytor att anfalla i. Trässberg blev ganska låga och de farligheter vi skapade till en början var på skott strax utanför straffområdet.
Leo har skottläge som täcks och skjuter också en mycket farlig frispark, målvakten släpper retur som vi inte är rikgtigt med på. Strömfeldt hotar med en nick vid första stolpen och Philip försöker också med skott utifrån. Vi trycker ner Trässberg och gör sedermera 1-0 på ett fint anfall. Philip och Carl har ett fint samspel efter ett bra uppspel av Ludde. Philip går i djupled och får bollen av Carl. Vid kortlinjen lyckas Philip spela snett inåt och där dyker Vilmer upp och slår in bollen i öppet mål. Väldigt fint spel och välförtjänt med tanke på spelövertaget.
Efter målet fortsätter vi att pressa på men sakta men säker börjar vi gå ner lite i tempo. Vi tappar också lite bollar onödigt och Trässberg börjar få lite omställningslägen. Vid ett tillfälle kommer de runt på ena kanten och avslutet räddas av Ludde på mållinjen.
Vi får ganska bra med tid med bollen men gör det lite för långsamt och bjuder därför in Trässberg i matchen. Trässberg har flera spelare som spelat högre upp i seriesystemet och som är duktiga när de får chansen. Halvleken slutar 1-0 till oss, vilket känns välförtjänt men vi känner att vi kan lite bättre.
I paus pratar vi om förbättringar vi vill göra och vi sätter upp ett bra tempo i andra halvlek. På bara några minuter i början har deras målvakt fått sträcka ut sig och göra räddningar på skottförsök från Leo, Strömfeldt och Philip. Nu spelar vi oss fram itll lägen vid straffområdet och det blir riktigt farligt flera gånger om.
2-0 kommer till slut efter ett långt anfall där Ludde kliver fram och skjuter, bollen touchar ett ben och målvakten försöker rädda bollen från att gå till hörna. Philip rusar på samma boll och stör målvakten tillräckligt för att tappa ut bollen och Philip passar till Leo som lägger in bollen i bortre burgaveln.
Vi fortsättera att surra runt deras straffområde och 3-0 dröjer inte så länge. Carl håller sig framme på en stolpretur på ett skott från Strömfeldt.
Philip gör sedan 4-0 på ett fint anfall där Hugo hittar Strömfeldt som lägger en passning i djupet till Philip som i steget skjuter bollen i bortre krysset. Mycket snyggt.
Philips 4-0 mål.
I slutet av matchen släpper vi in några debutanter som får chansen till sina första minuer i A-laget, vilket känns roligt. Unga killar som tränar väldigt ambitiöst och tar sin fotboll på allvar.
Man kan säga att matchen visar på hur viktigt det är att kunna hålla tempot uppe för att kunna trötta ut motståndaren. Trässberg var bra när de fick chansen men när vi satte fart och var nogranna i passningsspelet så hade de svårt att hänga med. Ibland kommer vi in i perioder där vi gör en del misstag, kanske för att vi i denna matchen kände att vi var bättre stora delar. Då är det lätt att vilja göra för svåra saker. När vi sedan höjde tempo och släppte boll så såg spelet väldigt bra ut, vi kom till mycket avslut och det var roligt att spela.
På onsdag spelar vi mot Skara FC, vilket blir en tuff värdemätare, ett lag som satsar uppåt i seriesystemet med många namnkunniga nyförvärv inför årets säsong. Det blir inspirerande. Matchen börjar 19.30.
Alex är avstängd i matchen mot Skara då han blev utvisad mot Lidköping Syrianska. Något som jag nog inte hört talas om tidigare, att spelare efter lindrig utvisning i en träningsmatch blir avstängd i nästkommande träningsmatch. Det förstår jag inte riktigt vitsen med. Grov utvisning är ju en helt annan grej tänker jag.
I nästa DM omgång möter vi Trollhättans Syrianska, hemma på Bendersvallen på lördag 14.00. De vann också sin första match i gruppen mot TBOIS. Kom och heja på oss i veckans två matcher!