16:00

Trollhättans BoIS

Referat

Klar seger med 4-1 mot Trollhättans BOIS!

I DM:s andra och sista omgång mötte vi seriekollegan och seriepremiärmotståndaren Trollhättans BOIS. Väldigt roligt att vår kapten Larsson var med igen efter att han och Carolina blivit föräldrar för första gången! Alex är en pådrivare som bidrar mycket med sin energi och fina attityd. Matchen var också intressant då vi fick mäta oss med en seriekollega och kul att vi kunde besegra dem med såpass klara siffror som 4-1. Philip och Oliver gjorde två mål vardera och gruppsegern var i hamn. I nästa omgång kommer vi att få möta Hässleholmen från Borås.
Den här matchen bestämde vi oss för att starta bättre än senast. Vi ville få ut energi och löpvilja, sätta vår press, vara med från början helt enkelt. Vi lyckades väldigt bra med det till en början och fick verkligen fast BOIS på deras planhalva. Vi bröt deras uppspelsförsök och störde dem rejält första kvarten, dock utan att få utdelning. Efter ett bra tryck från vår sida började matchbilden förändras något. Eftersom vi vann bollen tidigt hela tiden så kände vi nog någonstans att vi skulle kunna göra mål och att vi var det bättre laget. Vi kom in i ett spel där vi började tappa boll och gav dem omställningsmöjigheter.
Vi blev något övermodiga i vårt spel och för många spelare ville göra för mycket avgörande aktioner för tidigt, vi tappade tålamodet. Plötsligt blev det lite halvfarligt runt vårt straffområde, BOIS ropade på straff vid något tillfälle och kom fram i lite farligheter.
Vi fortsätter under en period att försöka slå avgörande passningar som motståndare bryter och kan ställa om på och är allmänt sett rätt så slarviga i våra aktioner med boll.
Efter 35 minuter ungefär bryter vi ett inkast långt ner till höger och Carl passar bollen till Philip som tar emot och nyper tlll med sin vänster, lågt, till höger om målvakten. Verkligen rättvist känner vi men ändå har det varit smålurigt flera gånger då vi har fått ordentliga kontringar emot oss.
Strax innan pausvilan pressar vi till oss bollen igen och Vilmer spelar in en boll centralt till Strömfeldt. Strömfeldt gör en fin soloraid, rundar tre motståndare och chippar in 2-0 väldigt kyligt.
I pausen pratar vi om hur vi ska försöka tänka inför andra halvlek för att göra det lite bättre och inte bjuda in motståndarna i matchen.
Andra halvlek startar vi superbra och blir väldigt tydliga och konkreta i vårt passningsspel. Det tar bara fem minuter innan Oliver Strömfeldt gör 3-0, efter mycket fint förarbete av Alex och Vilmer.
3-0 mot BOIS!
Här har vi en riktigt bra period i matchen med bra energi i närkamperna och ett varierat passningsspel. Vi kommer till fler lägen och det blir både hörnor och skottförsök men vi lyckas inte få dit fjärde målet trots en hel del chanser. När det är ungefär en kvart kvar så får BOIS en kontring där vi tyvärr straffas för bolltapp vid deras straffområde. Deras nr 10 löper snabbt med boll och kommer ända till vår kortlinje nära målet och spelar in bollen och de gör mål. Här är vi i en period som liknar den första utan att det blir riktigt på det sättet. Vi är lite nogrannare i passningsspelet men slarviga i sista delen som gör att BOIS får några omställningslägen som vårt försvar får avstyra.
Med några minuter kvar kastar vi inkast på högersidan, Strömfeldt passar Philip som tar bollen i sidled och lägger rätt för vänsterfoten och bollen går lågt till vänster om målvakten på hans skott från straffområdeslinjen, 4-1 och saken är helt klar.
En bra insats från vår sida då vi vinner med 4-1 och går vidare i DM, som vi hade som mål. Stundtals spelar vi bra, det är också skönt att se att vi står oss bra emot ett lag i samma serie som oss. Vår fina energi i starten av halvlekarna är jättebra, vår press är bra när vi går för det tillsammans och jobbar hårt i duellerna. Spelet med boll kan vi göra bättre då vi hamnar i perioder av för mycket bolltapp där det blir farliga omställningar. På lördag ska vi möta Gårda BK på Bendersvallen, ett Gårda som kvalade till div 3 i höstas. Blir en bra värdemätare för oss. Vi ses!