18:45

Vara SK

Referat

Referat: Arentorp Helås FK - Vara SK

Seriepremiären borta mot Arentorp Helås är nu avklarad och slutade 2-2. Målen i Vara gjordes av Elin Serneqvist och Liv Ydren.
Det var en svängig match med hårt motstånd. Det märktes av att gräspremiären är försenad och att tjejerna inte varit i gång på gräs innan matchen. Benen blev stumma och bollen hoppade och studsade och passen gick inte ända fram.

Vara gör en bra start på matchen och sätter 1-0 efter 5 min. Där Elin blir assisterad av Hanna. Därefter får Arentorp ordning på sitt spel och kommer mer och mer in i matchen och får några farliga målchanser där bollen går strax utanför. Arentorp reducerar till 1-1 i 23 min. Arentorp pressar tillbaka Vara och tjejerna får inte igång sitt spel som de brukar.

Vara gör två tidiga byten där Meja får känning och även Liv går av och Dagny och Lisa kommer in. Lisa skadar sig dock redan under första halvlek och byter åter igen med Liv.

En bit in i Andra halvlek gör Liv 2-1 där Jehona lägger ett skott på mål och målvakten lämnar retur som Liv petar in. Arentorp har därefter några fina lägen framförallt ett par riktig bra slagna hörnor som går tätt utanför mål.
Vara gör ytterligare två byten i slutet av matchen där även Alva får känningar och utgår och in kommer Lina, även Elin utgår och in kommer istället Carro. Ett extra beröm i matchen får Hanna Christensson och Julie Hallen för sin insats i dagens match.
Nu är första matchen avklarade och Vara tar med sig ett poäng och blicka nu framåt.