19:00

Vara SK

Referat

Referat: Wargöns IK - Vara SK

Det är Onsdag kväll och Vara sk dam åkte till Vargön för match mot Wargön IK. Det är en solig kväll med lätt vind. Wargöns plan är i fint skick så kvällen bjuder på en fin fotbollskväll. Vara kommer igång bra och det mesta av spelet är på motståndarens planhalva. De har en del målchansen redan tidigt i matchen men bollarna går rakt på målvakten som lätt räddar. Wargön är vassa framåt och bollen slås ut till hörnor av Varas försvar några gånger och på en hörna i 8 minuten blir det rörigt i straffområdet och bollen letar sig lätt in i mål och Vara ligger under med 0-1. Ingen start som Vara hade önskat sig.
Vara trampar ändå på och har tidvis ett fint spel i första halvlek men lite för mycket tappade bollar till motståndarna. Vara känns ändå starka och börjar åter tro på sitt spel. Det ser bra ut men första halvlek slutar 0-1.
Varas anfallare Jehona drar i början av andra halvlek på sig ett gult kort.

Under andra halvlek sker endel byten. En av spelarna som får byta är Julie pga skada.
Vara driver upp tempot i andra halvlek och Wargön börjar bli trötta vilket ger vara flera fina chanser och i ett av anfallen i 74 minuten kommer Liv fri på högerkanten och sätter 1-1. Vara får nu vind under seglen och trycker på med fortsatt flera målchanser. I 79 minuten spelas Ella L fram av Meja S och sätter 2-1 genom ett skott rakt upp i krysset.

Wargön får några fler chanser men kommer inte till några direkta avslut. I 90 minuten drar även Ella L på sig ett gult kort.
Kvällens match vinner Vara rättvist med 2-1
Matchens pris till bästa spelare i Vara gick till Liv.

Nu får Vara sk dam vila några dagar från match och på söndag är det dags för F19 laget att möta Trollhättan.