16:00

Skepplanda BTK U (9:9)

Referat

Referat: Vara SK - Skepplanda BTK U

Då var Damlagets tredje seriematch spelad på Torsvallen. Kvällen bjöd på en jämn match mot Skepplanda BTK. Där Skepplanda startade starkast men Vara jobbade sig in i matchen.
Tyvärr kom Varas första byte redan efter 5 min då Julie gör ett motlägg och skadat foten. Julie får gå ut och in kommer Hanna.
10 min in i matchen hörs åskan borta i kanterna och himlen öppnar sig och regnet öser ner.
Stundtals spelar tjejerna fin fotboll men planen är svårspelad och ojämn vilket gör att bollen studsar och passen går ej fram. Vara har flertalet målchanser men det leder inte till någon riktigt farlig sådan.
I 28 min dribblar sig Skepplandas nr 19 igenom försvaret och sätter på egen hand 0-1 vilket står sig i halvlek.

Under andra halvlek kommer Vara mer och mer in i matchen
Båda lagen har några målchanser och 70 min dribblar sig Liv förbi försvaret och kvitterar till 1-1. 2 minuter senare spelar Vara fint passningsspel och det resulterar i att Lisa A reducerar till 2-1.
Där efter blir det lite rörigt i Varas lag vilket resulterar till en rörig situation i Varas straffområde och en höjdboll går in i mål och Skepplanda kvitterar till 2-2 vilket blir matchens slutresultat.
Pris till bästa spelare i Vara gick till Ella Norberg.
Det var en tungspelad match på en ojämn och svårspelad plan i både regn och åska.
Vara tar med sig en poäng och får nu ladda om till helgens seriematch mot Främmestad/ Elmer/Fåglum/Nossebro.
Där innan skall Vara möta Vinninga i en tuff match i Dm för damer.