Vara SK

Referat

Referat: Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro - Vara SK

I lördags åkte Varas damer till Främmestad för match mot EFFKNIFFIK.
Vara startat. matchen bra, de första 5-10 min håller Vara tempo och kommer högt upp i plan. Vara har under första halvlek en del målchanser men inga riktigt farliga.
Vara känns inte helt igen, får inte igång spelet utan bollen tjongas fram och tillbaka med fel adress och blir svårt att ta emot för mottagaren. Vara kommer inte upp i det trygga spel vi är vana att se och heller inte upp i det tempo som de brukar hålla, men en av orsakerna är givetvis det varma vädret, solen gassar över planen i Främmestad. Idag sviker både viljan, samarbetet och orken för tjejerna.
1-0 till EFFKNIFFIk efter ett långskott i 19 min, lika så kommer 2-0 i 35 min efter en hörna där EFFKNIFFIk spelare står helt fri och drar på ett långskott. Vara kvitterar i 38 min till 2-1 vid en rörig situation i straffområdet petar Jehona in bollen. Tyvärr kommer 3-1 innan paus även det via ett långskott utifrån.
Under andra halvlek händer inte mycket, Vara kommer inte riktigt till avslut och i 90 min gör EFFKNIFFIK 4-1. Vara reducerar på övertid till 4-2 genom Ella L via ett långskott utifrån.
Nu får tjejerna ta helg då matchen mot Skövde kik F19 imorgon är flyttad och ladda om för nästa match mot Wargön dam på ons