14:00

Vara SK

Referat

Referat: Fristad/Borgstena/Sparsör - Vara SK

Vara spelade sista gruppspelsmatchen i DM i Borås söndagen den 17/3. Vara hade innan start goda chanser från gruppen att gå vidare med två tidigare segrar men stor målskillnad. Vara startar matchen lite skakigt och var inte riktigt på hugget. Fristad/Bergsten/Sparsör gav bra motstånd och bröt Varas spel flera gånger. Men som vanligt har Vara unga lag stundtals riktigt fint spel där de rullar boll och kommer i flera fina lägen men bollen går utanför målvaktens högra stolpe gånger flera. Vara håller stundtals högt tempo med fint passningsspel men däremellan tappt de en hel del boll. Det är en helt rättvis seger där Vara är det bättre laget under 90 minuter och där Vara kunde gjort flera mål om det hade gått deras väg. Vara spelar stabil och fin fotboll, rullar boll mellan alla lagdelarna på ett fint sätt som i tidigare matcher.
Under matchens gång görs endel byten och Ajje luftar som tidigare hela avbytarbänken. Även i dagens match får hela damtruppen som är friska, krya och har tränat chans att spela seniorfotboll. Målvakten mot Fristad/Bergsten/Sparsör är Hanna Aronsson som gör A-lags debut för dagen så även Astrid Ölvebo Jakobsson som även hon gör debut i A- laget och gör dagens två mål. 1-0 kommer strax in i andra halvlek i 49 min assisterad av Lisa Gustafsson och 2-0 i 65 minuten assisterad av Meja Sernekvist. I slutet av matchen blev det onödigt spännande där Fristad/Bergsten/Sparsör reducerar i slutminuten till 2-1. Hatten av för Astrid som gör en fin debut i A-laget.