Annelunds IF

Referat

Referat: Vara SK - Annelunds IF

Vara SK Dam startade säsongen 2024 med en DM match mot Annelund på Bendersvallen under fredagskvällen.
Vara startar säsongen med seger där slutresultatet blev 6-0. En helt rättvis seger där Vara är det bättre laget under hela matchen. Vara spelar stabil fotboll under stora delar av matchen och rullar boll mellan alla lagdelarna på ett fint sätt. Annelund kommer inte till någon farlig målchans, då Varas backlinje och mittfält gör ett fint och stabilt jobb tillsammans. Framåt är Vara vassa och
1-0 kommer efter 21 minuter av Ella Lindberg assisterad av Elin Sernekvist. Vara har då haft flera målchanser över och utanför mål och flera skott rakt på målvakten. Vara äger bollen mycket och Annelund fått jaga boll. Vara gör efter ca 35 minuter endel byten. I dagens match får hela damtruppen som är friska, krya och har tränat chans att spela seniorfotboll och Emelie Löf gör sin debut i damlaget.
I 37:e minuten kommer 2-0 av Tyra Norberg assisterad av Meja Sernekvist. 2-0 i halvlek. Tyra sätter sitt första mål i damlaget. Annelund står emot bra i första halvlek och har en fysisk stark backlinje som sätter stopp för flera anfall.
Under första delen av andra halvlek slappnar Varas damer av lite, vilket gör att Annelund vinner lite fler bollar och det blir lite rörigt stundtals på plan. Annelund kommer inte till några farliga avslut och Vara tar åter igen tag i sitt spel, vilket även visar sig på siffrorna. I 55:e min gör Elin Sernekvist 3-0 assisterad av Lisa Andersson, i 65: e min kommer 4-0 av Jehona assisterad av Elin Sernekvist. Vara fortsätter att rulla boll och i 89:e min gör Ella Lindberg 5-0 ass av Lisa Gustafsson och i slutminuterna gör även Alice Berggren 6-0 ass av Lisa Gustafsson. Bra start på säsongen 2024 av Varas damlag. Nästa DM match spelas den 9/3 borta mot Wargön.