14:00

Vara SK

Referat

4-4 borta mot Wargön i en galen tillställning!

Efter att ha samlat tankarna och tittat på matchen igen så får man säga att det är strongt att nå 4-4 på bortaplan, efter att ha legat under med 4-1 ett tag i första halvlek. Samtidigt som Wargön är supermissnöjda med att tappa poäng så
är känslan nästan lika för oss, konstigt nog, då vi är nära att peta in några bollar i andra halvlek. Samtidigt missar Wargön en straff så 4-4 är trots allt en vunnen poäng för oss och två förlorade för dem.

Matchen spelades på Hallevis konstgräs, i en vind som blåste i planens längdriktning. Det var en vind som skulle visa sig svår att bemästra. På uppvärmningen känns Ludde tveksam till spel men han säger att han ska testa att spela. Alex, som är uttagen som spelare för första gången i serien, säger att han är redo för start om det behövs. Glädjande då vi pratat om att han skulle få hoppa in senare i matchen.
Wargön vill sätta press direkt men tidigt i matchen, vårt första anfall så slår Kvist ut en boll på Strömfelt som löper in bakom sin ytterback. Han skjuter stenhårt och målvakten reflexräddar, men inte bättre att Sahlén är framme på returen och gör 1-0. Drömstart kan tyckas men tji fick vi.
Tränare manar till lugn från sidan men efter vårt ledningsmål börjar en halvlek utspela sig som jag nog inte varit med om. För Wargön sätter jättehög press i medvinden, våra försök att slå iväg bollen gör att den stannar upp i vinden och Wargön spelarna vinner alla bollar. Ludde känner sig inte bra i sin fot och går av, Alex kommer in som mittback. Det stormar inte bara i vinden utan det blir liksom hela havet stormar, eller Vänern kanske då sjön ligger nära. Vi är passiva, vi tappar bollar, vinner inte några dueller och Wargön går på med allt de har. Det tar heller inte lång stund innan de, efter diverse bolltapp får fatt i bollen utanför vårt straffområde. Skottet är löst men tar på en täckande Möller och går 90 grader åt andra hållet ifrån Olsson, in i öppet mål helt enkelt. Riktigt tråkigt mål att släppa in, särskilt efter vår fina start.
MEN det skulle bli värre. Deras andra mål har samma tema, vi tappar boll, de vinner ett inkast. Bollen in framför mål och deras anfallare vänder sig om och skjuter i mål. 2-1 och då tänker man från sidan, väckarklocka. Men nej, stormen fortsätter att vina och Wargön kör på med ett jäkla momentum.
3-1 kommer av bara farten. Återigen bolltapp och närkamp utanför straffområdet, de vinner allt nu och en spelare som vänder och klappar till på en studsande boll, Olsson får handen på den men orkar inte hålla emot.
Vi har här oerhört svårt att etablera något spel, vi kommer i kontringsförsök men får inte till det sista utan Wargön vinner tillbaka bollen allt som oftast.
4-1 kommer på en rensboll som deras högerback tar ner på vår planhalva. Han vänder bort två VSK:are och slår en djupledsboll som en av våra spelare får en fot på, men inte bättre än att bollen studsar till fri Wargönspelare som skjuter in bollen. Hade bollen tagit lite mer på foten så hade det inte blivit mål, marginaler får man med sig när man jobbar hårdare, vilket Wargön gör såhär långt.
Till och med hänger det ett 5-1 mål i luften, de har ett inspel där en WIK-spelare avslutar men får snedträff och bollen går till hörna.
Lite senare så vinner vi bollen på egen planhalva, Jonas spelar bollen till Strömfelt som går framåt och sätter en boll i djupet på Timmie. Han sprintar ifrån backarna och lägger in 4-2. Oerhört viktigt då detta står sig halvleken ut.
I paus pratar vi mycket kort och intensivt. Vi justerar inte så mycket mer än att försöker få in energi i laget. Vi vet att vi kan bättre. Alex byter plats med Kvist till en början. När andra halvlek startar så visar vi helt andra takter. Med stormen i ryggen så tar vi över och börjar vinna dueller. Vi kommer rätt i vårt försvarsspel och tar kommando i matchen. Helt annorlunda mindset på spelarna i andra halvlek.
4-3 kommer så på att vi vinner flera bollar på rad, tills Alex får bollen och tänker att nu jäklar ska något hända. Han rundar WIK försvaret till höger, slår in bollen och Leo kommer före målvakten och slår in bollen. Nu har vi momentumet i matchen, vind i seglen kan man säga och det dröjer inte länge förrän Jonas jobbar till sig en straff. Han löper och jobbar sig förbi försvararen som river ner honom.
Straffen förvaltar Alex säkert och plötsligt är det 4-4. Wargön slår långa bollar och kommer upp på vår planhalva och skapar en chans där de nickar över. Känns som vi har bättre koll på det mesta i andra så det känns väldigt snöpligt när WIK lyfter in en boll mot straffområdet. Kvist ska upp och nicka, har en WIK spelare i ryggen som trycker till honon, han tappar koordinationen i luften och flaxar till med armen och domaren blåser straff. Våra spelar trodde det skulle bli frispark. Som tur är skjuts straffen utanför med någon meter faktiskt. Olsson går åt rätt håll vilket antagligen stressar straffskytten.
Efter detta är det vi som har 4 högkaratiga chanser till 5-4.
Leo skjuter en frispark i ribban, målvakten tippar den i ribban.
Leo slår en frispark som Jonas når högst på, målvakten står helt på mellis men bollen går över. En lösare nick så hade det varit mål.
Hugo kommer runt på vänsterkanten och hans inspel går 5 cm från Jonas fot med i stort sett öppet mål.
Strömfelt får sista läget men hans skott i straffområdet går strax utanför.
Som sagt, en match med två ansikten. I andra vinner vi det mesta och halvleken med 2-0. Dueller och energi är det vi som står för, till och med undertecknad fick en varning. Kanske något onödigt men det blev lite i stundens hetta. Philip blev nedriven på mittplan i jättefint kontringsläge. Hade han kommit loss var Leo fri till vänster och Jonas till höger tror jag. Jag tyckte det var solklar varning men den som varnades var jag...
Vi har gjort tre riktigt bra halvlekar på tre matcher, nu är det dags att vi steppar upp och gör en bra match. Nästa chans är på måndag 1/5 i DM mot Vårgårda. Som tränas av vår förra assisterande Johan Rysén. Nästa seriematch bli hemma på lördag mot Torestorp/Älekulla. Ha en fin helg så kanske vi ses på någon av matcherna.