16:00

Vara SK

Referat

Fantastiskt fin avslutning gav 2-2 borta mot Holmalund.

På söndagskvällen spelades serien färdigt via en bortamatch mot Holmalund. Vi var i stort sett klara vid förlust med några mål då vi hade god marginal ner till konkurrenterna via en bra målskillnad. Väl på plats skulle det visa sig att Holmalund gav oss rejält med bränsle till våra killar redan innan match.
Vi kom till Ahlströmervallen en timma och 20 min före avspark, vi brukar försöka vara på plats en och en halv timma innan annars. Ingen finns på plats för att möta upp, några sekunder innan kvart i tre dyker så en ledare upp och ska låsa upp åt oss, vilket inte går då han visar sig inte ha nycklarna till omklädningsrummet. Fundersamma väntar vi och när klockan är 15:00 ungefär kan vi komma in och byta om i närliggande skolans idrottshall. Detta gör då att hela vår matchförberedelse förskjuts med lite mer än 15 minuter, vilket taggar killarna rejält. När domarna kommer så vill vi naturligtvis påvisa att vi blivit försenade men domarna säger att matchen ska starta kl 16. Lite intressant att man kan göra sådär mot en motståndare och så att säga tjäna på det.
När matchen väl började så märktes det på våra spelare att vi ville mycket och Holmalund verkade tagna av stundens allvar. För deras del skulle ett kryss räcka nämligen. Redan i matchens första anfall är vi framme och Strömfeldt avslutar med ett skott i ribban och matchen är knappt en minut gammal.
Hela första halvlek går egentligen i vår favör med chanser som skulle räckt till mer än den ledning vi så småningom fick till. Vi stod bra bakåt och lät dem rulla lite och hålla bollen men så fort de gick framåt så var vi bra på att stoppa deras anfallsförsök.
Vi har en hel del lägen som kunde resulterat där Leo var inblandad i flera, men även Strömfeldt och Philip var farliga framåt. Timmie fick gå av tidigt då han fick en känning i låret och där kom Vilmer in och spelade respektlöst som vanligt.
Det bästa läget innan målet får Strömfeldt på en stickare i djupet på Vilmer som direkt spelar Oliver men målvakte1-0n räddar friläget. Fint anfall som var värt ett bätte öde.
Strax därpå kommer 1-0 då Philip får bollen av Leo vid straffområdeslinjen, Leo har dragit på sig bevakning och släpper bollen fint och Philip ruller in bollen med högerfoten, iskallt, snyggt och rättvis ledning. Kunde och borde varit mer då jag efter en koll på matchen i efterhand har två frilägen för Strömfeldt felaktigt avblålsta för offside, och en hel del annat smått och gott för oss framåt.
I paus var vi nöjda med spelet och skulle fortsätta på den inslagna vägen med att visa bra inställning även i andra.
I andra halvlek byttes Johan Elmander in. I och med att han kom in på planen så blev Holmalunds anfallsspel bättre. Elmander kunde hålla i bollen och skapade mycket oreda i vårt straffområde. Holmlund skapade några chanser men vi var absolut inte ofarliga. Vi skapar chanser på fina omställningar där Leo är framme flera gånger och är nära, även Philip har chanser men ju längre det går så biter sig Holmalund fast på vår planhalva mer och mer. I en 10-15 min period runt 75-85e min skapar de hörnor och farliga lägen i vårt straffområde. På efterspelet från en hörna lyfter de in en boll som de är först på och slår in 1-1 i minut 86. Inte ologiskt alls i den delen av matchen. Vi borde, skulle haft en större ledning bara, så hade det varit lugnt.
Efter sin kvittering får vi lägen att komma fram i planen och Strömfeldt hittar Philip som dunkar in 2-1 från vänsterläge i minut 90e minuten. Ett mål som vi trodde kunde räcka men på något sätt lyckades det bli 5 tilläggsminuter, vilket jag inte varit med om tidigare faktiskt och i den 4:e tilläggsminuten görs också 2-2 och strax därefter är matchen slut. Mycket retligt även om Holmalund var tunga i andra halvlek så kändes det ändå lite som en förlust.
I efterhand är vi nöjda med en poäng då vi klarade kontraktet på poäng och inte målskillnad i år, Skoftebyn får kvala på en poäng mindre och Torestorp/Älekulla åker ur på samma poäng som Skoftebyn tillsammans med Fristad som kom sist.
Vi gjorde en stark match och vi ser framtiden an med vårt unga lag. Vi spelar 2-2 med mersmak mot ett lag som ska kvala till trean, vi spelar helt jämnt med Sandared som slutar 5a, gör en jättebra match mot TFK som blir 4a. Vi har gjort lika många mål som topplagen men tyvärr släppt in lika många som de lag som åker ur och den balansen måste förbättras inför nästa säsong.
Det finns en oerhört stor potential i gruppen vilket U-lagets serieseger i Västra A-reserv visar med motståndare som IK Gauthiod, Sjuntorp (klara för div 4 nästa år), Wargön, Halvorstorp (kval till 4an i år) bland annat. Vi har manglat motståndet i höst med ett blandat gäng från A1 och A2, som spelat en jättefin fotboll. Det mycket tack vare ett bra samarbete mellan träningsgrupperna som gjort det möjligt att många spelare fått prova på seniorspel i år. Det ser bra ut och den här gruppen kommer att vara supertaggade för en ny säsong 2024.